Mats Engström

Ny Tekniks chefredaktör bloggar.

Bra att Stefan Löfven lyfte innovationerna

Mer statliga pengar till forskning och utveckling. Ökat exportstöd till småföretag. Ett innovationspolitiskt råd, som leds av statsministern.

Tre löften i Stefan Löfvens Första maj-tal. Den socialdemokratiske partiledaren har talat om innovationernas betydelse för Sverige ett antal gånger nu. Han kan frågan sedan tiden som ordförande för IF Metall.

Det är bra att ledande politiker lyfter fram innovationsfrågorna, som är centrala för Sveriges framtid. Men hur konkret är Stefan Löfvens politik? Vilka summor handlar det om? Vad betyder formuleringar som “förstärka innovationskedjan”? Förhoppningvis blir det tydligt när Socialdemokraterna presenterar sin budgetmotion i morgon.

Näringsminister Annie Lööf betonar också innovationerna. Hon skrev nyligen om frågan i Ny Teknik.

Regeringen gav inte några konkreta besked om nysatsningar i den ekonomiska vårpropositionen. Till hösten kommer en innovationsstrategi och en proposition om forskning och utveckling.

Då får vi se vilka partier som satsar mest och bäst på att stärka Sverige som innovationsnation. Att innovationer blivit en så het politisk fråga är lovande.

Andra om dagens utspel: DN, GP, SvD, med flera

1 kommentar

Skriv ny kommentar

eller avbryt

Kommentarer

Kategorier

jobb139 st

Annons
Annons

Senaste videoklippen

Kanonbra lavinbekämpning

Visa alla

Hitta konsulten

Sök bland tusentals konsulter på nya Konsultguiden.se